Battle of the boogies

Audio

Luister naar de compilatie met beide versies.

Mick Jackson / The Jacksons

Historie

Mick Jackson is geboren in 1947 in Engeland maar woont het grootste deel van zijn leven in Duitsland. Mick is singer-songwriter die ‘Blame it on the boogie’ schreef samen met zijn broer David en Elmar Krohn in 1978. Zonder dat Mick, David of Elmar het wist werd het lied door hun manager op Midem -een muziekindustrie evenement in Cannes- aangeboden aan anderen. Het management-team van’ The Jacksons’ was daar aanwezig en kreeg het lied te horen. Ze besloten het nummer te gaan gebruiken.

Twee versies tegelijkertijd

Door een vertraging (…) in de productie van de ‘Duitse’ versie werden beide singles tegelijkertijd gereleased in de UK. Dit werd de ‘Battle of the boogie’ genoemd door de Britse pers. BBC draaide alleen The Jacksons versie en Capitol Radio draaide alleen de originele versie.

Er zijn interviews te vinden met Mick over dit onderwerp. In die interviews zie je een man die tevreden is met het feit dat hij financieel onafhankelijk werd door de meesterzet van The Jackson’s management. Mick werkte in zijn verdere carrière samen met David Knopfler, Eric Burdon, Barry Manilow en Lisa Stansfield.

2 verschillende Mick Jackson hoezen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *