HEY KITTY

Mickey was eerst een vrouw in dit lied

Het nummer ‘Mickey’ wat wereldwijd naar bekendheid werd gezongen door zangeres Toni Basil begon als ‘Kitty’ en werd origineel door een man ten gehore gebracht.

KittyMickey

De band Racey bracht het nummer uit in 1979 en staat op hun eerste abum ‘Smash And Grab’.
Het was Toni die van ‘Kitty’ ‘Mickey’ maakte zodat het nummer over een man ging.

Sowieso was het nummer geschreven door het legendarische duo Nicky Chinn & Mike Chapman. beter bekend als ChinniChap.
Racey hield geen geld over aan Toni’s versie.

Mevrouw Basil, eigenlijk een choreografe, bracht het nummer uit in mei 1981 maar het werd geen hit. Een jaar later werd het nummer gewoon opnieuw uitgebracht en toen werd het een wereldwijde hit met ondermeer nummer één posities in Australië, Amerika en Canada. In thuisland Engeland eindigde het op nummer twee.

De plaat waar het nummer op staat was via Discogs maar bij één platenhandel te koop: Demonfuzz Records te Rotterdam. Wat een geluk dat die winkel midden in Rotterdam staat. Zodoende kon ik redelijk simpel in het bezit komen van dit stuk vinyl.

Overigens is 'Mickey' niet zo lang geleden gecovered door het Rotterdamse trio The Riplets. Ja in de dameszang-versie want de band was geheel vrouwelijk en rockte er op los.

Uiteraard zijn er ook anderstalige versies te vinden. Xegundo Xou da Xuxa bracht in 1987 een Portugese versie uit van dit lied.

En om bij Toni Basil terug te keren: zij bracht zelf een Spaanstalige versie uit in 1982, het jaar van haar hit.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS