23 september 2023

Over mij

Mijn naam is Okkie Vijfvinkel en ik ben DJ

Ik draai vanaf 1993 ‘buiten de deur’ en vanaf 2000 tot 2020 heb ik er serieus geld mee verdiend. Na de Covidsituatie zal ik mijn werk weer oppakken.

Muziek is mijn passie. Ik werk met verschillende soorten dansmuziek, van de vroege jaren vijftig tot vandaag de dag. Het draaien van zeer commerciële muziek voor een groter publiek heeft niet meer mijn focus. Vooral het herleiden van stukjes muziek en liedjes heeft mijn interesse, daar schrijf ik artikelen over. Muziekgeschiedenis noem ik dat en meestal zoek ik ook de bijpassende echte vinylplaten voor bij mijn verhalen.

Wat DJ-en betreft, ik ben een allround DJ en vind het fijn om muziek te spelen die mensen en mezelf blij maakt. Ik kan een ‘Feelgood’ set draaien met 7 inch singles en een dansnacht met mijn laptop setup. Als de mogelijkheid zich voordat draai ik een stevige Drum ’n Bass/Hardcore House set met liefde. En een middag met Coole Jazz of… je merkt het al, de muziekliefde gaat alle kanten op en mijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ik mijn draaien professioneel uitvoer, wat ik ook draai!