5 april 2019

Walk Like An Egyptian

Uit balans dans

CaroWalkLikeAnEgyptian

Caro Emerald – Walk Like An Egyptian

Wanneer je op een boot bijna omvalt tijdens het lopen

CaroWalkLikeAnEgyptian

Liedjesschrijver Liam Sternberg zag hoe reizigers op een ferryboot hun balans probeerde te bewaren tijdens het lopen in een storm. Het leek op figuren zoals die in het oude Egypte getekend werden.

Hij schreef het liedje dat na enkele omzwervingen terechtkwam bij The Bangles. De eerste versie werd ingezongen en opgenomen door Lene Lovich waarna zij zich bedacht en een jarenlange pauze inlaste waarin ze niets met muziek deed. Vervolgens werd het aangeboden aan Toni Basil die het nummer afwees ( je weet wel, die van Hey Mickey! )

The Bangles hadden in die periode een producer, David Kahne, die het nummer hoorde en naar The Bangles bracht. Elk bandlid heeft het nummer ingezongen om zo te bepalen welke zangeres welk stuk zou gaan zingen uiteindelijk. Drumster Debbi Petterson deed blijkbaar niet haar best of zo want zij mocht alleen de achtergrondzang doen.

Caro Emerald nam het nummer in 2013 of 2014 op voor de Britse BBC2 radiozender. Zij gaf er haar kenmerkende jazzy draai aan. Eén van de hoogtepunten van de dubbel-cd uitgave waarop deze serie covers staat.

Zangeres/gitariste K.T. Tunstall maakte de versie alsof het een eigen lied is.

Ook een prachtversie van The Puppini Sisters mag niet ontbreken.

De meest bijzondere versie is echter van een band genaamd Brutal Polka. Mocht je de video gaan aanklikken, hou je vast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *