YOU AINT SEEN NOTHING YET

B-b-b-baby

Remake met gesampled gestotter

Luister door hier te klikken

You2

De enige grote hit van het gezelschap ‘Bachman-Turner Overdrive’ word door een verder onbekend gebleven band ‘Figures On A Beach’ in een voor 1989 actueel jasje gestoken. Computerdrums, synthesisers en gesamplede zanglijnen zorgen voor een typische 80’s sound.

Origineel

Het originele liedje kwam per toeval verder dan de studiomuren waar de band, afgekort BTO, bezig was met opnames voor hun derde album. Het was een stukje muziek, een basistrack voor de band om mee te oefenen en zich warm te spelen.

De plaatopnames vorderden maar de platenmaatschappij was niet tevreden, er ontbrak een echte hit op het album. Een meerderheid binnen de band stelde voor het oefennummer af te maken. Heer Bachman zag weinig in het plan maar ging wel om, er werd een tekst bedacht en het nummer werd opnieuw in elkaar gezet.

Gary, broer van Randy Bachman, krijgt een moment in de muziekhistorie

De tekst werd ingezongen en er waren twee versies. Een serieuze en eentje waarin de draak werd gestoken met het stotteren van de broer. In het couplet klinkt het haperende “B-b-b-baby, You Ain’t Seen N-n-n-nothing Yet’. Deze versie werd dus uitgebracht.

Nog een nummer met stotteren

Het bijzondere aan dit nummer is dus het stotteren in het couplet. Er is nog een ander nummer waarin gestotter klinkt en wel “My Generation” van ‘The Who’. Hier begint een complottheorie. The Who’s “Baba Reilly” begint met dezelfde gitaarakkoorden als in You Ain't Seen Nothing Yet’s couplet. Toeval? Dit wordt nog meer gevoed als je je realiseert dat Bachman eerst in een band zat die The Guess Who heette.

Versie

Even terug naar "You Ain't Seen Nothing Yet". Er is (uiteraard) een house remake van dit nummer en wel uitgevoerd door de Nederlandse act Tony Junior en Nicolas Nox. Zonder stotteren, gelijk een stuk minder leuk. In het verleden maakte ze wel een leuke uitvoering van een lied (klik hier, ik schreef er een stukje over begin 2015).


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS