VAN BONNIE MET HAAR DOKTER NAAR DEMIS ZIJN ZUSTER

Sister Mary en Dr Bernard

Eerste hulp bij tranentrekkers

BonnieenDemis

Luister via deze link naar mijn compilatie klik op deze regel

In 1976 zong Bonnie St. Claire samen met Ron Brandsteder het liedje “Dr. Bernard” hoog de hitparade in.

De song werd in datzelfde jaar geschreven en gezongen door Joe Dolan, origineel getiteld “Sister Mary”.

Nederlandse tekstschrijver Peer Koelewijn maakte van de zuster een dokter

De strekking van het lied bleef gelijk: er ligt een persoon in het ziekenhuis en de geliefde van die persoon is ongerust over de situatie. De authoriteit, zuster danwel dokter, deelt mee dat er niets is om zorgen over gemaakt te worden. Dan gaat het mis en moet er door de ziekenhuismedewerker meegedeeld worden dat de patïent overleden is.

Of Dr. Bernard’s naam afgeleid is van de in de 60-er en 70-er jaren wereldberoemde Zuid Afrikaanse hartchirurg Dr. Barnard is niet na te trekken.

Komen we bij Demis Roussos uit

Demis Roussos maakte in 1995 een album met liedjes getiteld “(Demis Roussos) In Holland”. Hij nam bekende (meest Engelstalige) hits van Nederlandse artiesten en acts. “One Way WInd” van The Cats, “Una Paloma Blanca”  van The George Baker Selection, BZN’s “Mon Amour” (samen met Annie Schilder) en zelfs “No More Bolero’s” van Gerard Joling werd door Demis uitgevoerd. André Hazes zijn “Zeg Maar Niets Meer” werd in de originele Engelstalige versie opgenomen: “You Don’t Owe Me”.

Bonnie St. Claire en Ron Brandsteders “Dr. Bernard” werd ook in de originele versie opgenomen. Met als gastzangeres Bonnie!

Demis nam meer albums op gericht op Europese landen. In totaal 4 Duitstalige en 3 Franstalige albums verschenen er in de loop van zijn carriére.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS