THE ISLEY BROTHERS - SHOUT

The Isley Brothers - Shout 1959

IsleyShout

Vraag en antwoord met het publiek

De song is naar verluid ontstaan toen Ronald Isley met zijn broers een ander nummer (Jackie Wilson's "Lonely Teardrops") aan het zingen waren bij een optreden. In dat nummer improviseerde Ronald met het inmiddels niet meer weg te denken  “ You Know You Make Me Want To Shout” en zijn broers reageerden met ‘een vraag en antwoord’. Een stijl die rechtstreeks uit de Gospeltraditie van de kerk komt.

De broers zagen het niet als een echt nummer maar meer als een tussendoortje wat ze live uitvoerden. Wel eentje die het publiek uitzinnig maakte. Er zit ook een dansje aan vast. Een simpele. Bij het “A little bit softer now’ stukje zak je wat naar beneden om daarna bij het ‘A little bit louder now’ deel omhoog te springen. Kant B van de single was “Shout part two” en dit deel was nog wilder dan de A kant.

Mooi is dat deze plaat geen hitsucces was maar door de tijd heen erg goed verkocht. Zo konden de broers een huis voor hun moeder kopen van de opbrengsten van dit nummer.

Hoe ben jij bekend geraakt met dit nummer

Er zijn zoveel versies te vinden dat het goed mogelijk is dat jij het lied hebt leren kennen van een versie van The Trammps met hun discostamper,

The Krewmen met hun vliegende Neo-Rockabilly uitvoering

of dat Joan Jett jou begin tachtiger jaren liet rocken op dit lied.

Misschien toch die thrashmetal versie van M.O.D.?

Dan waren en zijn er nog een paar bandjes en acts die het nummer speelden, op de plaat of live. The Beatles bijvoorbeeld, 

Lulu,

Garth Brooks,

Bruce Springsteen,

Green Day en ga zo maar door.

Het is goed mogelijk dat je het via een reclame in je permanente geheugen hebt genoteerd. Schoonmaakmiddel ‘Shout’ timmerde bijvoorbeeld in de negentiger jaren aan de weg, geholpen door het bijpassende lied. Mogelijk had de uitvinder ervan een voorliefde wat betreft het liedje.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS