SOLOMON BURKE EN DE DIJK

Samenwerking uit duizenden

SoloDijk

De Dijk is een Nederlandstalige band die zo goed is dat het gewoon werd

In 2007 deelden ze het podium met Solomon Burke, de man die zo ongeveer de Soulmuziek uitvond. Soulmuziek is één van de pijlers van De Dijk, dit werd een onwaarschijnlijk mooie samenwerking.

Luister via deze link naar mijn compilatie

Solomon was fan van De Dijk, wat ongelofelijk is want De Dijkzanger Huub van der Lubbe is zijn leven lang al aanbidder van Solomon. Het optreden werd gevolgd door een single en de single werd weer gevolgd door een project waarin Solomon vertaalde teksten van De Dijk liedjes zong. Met voor mij als hoogtepunt “Nergens Goed Voor”, vertaald naar “Good For Nothing”.

Huub zong niet mee, uit respect. Zijn woorden “Wat moet ik nou, een beetje opbieden tegen de grote Solomon Burke die ik als jochie al bewonderde?” Mijn compilatie hierboven laat hen wel samen horen.

Na de plaat zou een concert volgen, uiteraard in Paradiso. Solomon is buiten zijn beroep als soul- en R&B zanger ook al een levenlang predikant.

Dan slaat het noodlot toe. Onderweg naar Amsterdam overlijdt Mr. Burke op Schiphol, net aangekomen op een vlucht uit Los Angeles. Solomon Burke wordt 70 jaar en de doodsoorzaak wordt door zijn familie aangegeven als een natuurlijke dood.

Hij laat een schat aan muziek achter. Waaronder een plaat met De Dijk. Een hele goede.

Het concert van De Dijk samen met Solomon Burke werd aangepast naar een laatste eer aan Solomon. Een viering, een zogenaamde homecoming. Een prachtgebaar in overleg met de familie Burke.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS