SHE'S NOT THERE

Origineel The Zombies 1964

Uit het leven gegrepen

Shesnotthere

De aanstaande vrouw van Rod Argent liet hem zitten toen het huwelijk in aantocht was. Als therapie schreef de gitarist een liedje over het hem aangedane leed.Hij was lid van The Zombies en het lied was voor zanger Colin Bluntstone een goede match. Het werd een hit (UK #12, USA #2).

De tekst van het lied begint met een verwijzing naar een ander lied, John Lee Hooker’s “No One Told Me”. De eerste woorden dus van Rod’s verdrietige verhaal.

De band stopte in 1968 en zanger Colin werd verzekeringsagent. Onverwacht werd de single “Time Of The Season” een hit voor de uiteengevallen band en een platenmaatschappij vroeg of Colin de studio in wilde. Hij besloot het nummer “She;’s Not There” nogmaals op te nemen in 1969 en daarvoor gebruikte hij een pseudoniem: Neil MacArthur. (UK #34).

De bekendste versie is van Santana en komt uit 1978. (UK #11), USA # 27, NL #2). Een rockende studio-uitvoering die op het album “Moonflower” stond, waarvan het bijzondere is dat er live- en studiotracks door elkaar heen staan.

Underground hero Nick Cave nam een gedenkwaardige versie op samen met zangeres Neko Case in 2011.

Punkband van het eerste uur UK Subs ramde zich in 1:34 door het nummer heen. Een geweldige uitvoering wat mij betreft.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS