RICK DEVITO - NO MORE TEARS NO MORE

A: "Satisfaction" / B: "No More Tears No More" 1987

Ricky DeVito begint zijn solo carriere met deze single

RickDeVito88

De A kant is zijn versie van het overbekende lied van The Rolling Stones en het wordt een grote hit in West-Duitsland en Scandinavië.


Kant B bevat eigen werk "No More Tears No More", dat een eigen verhaal krijgt. De in die dagen landelijk wereldberoemde Italiaanse zanger Edoardo Bennato maakt namelijk een versie van dat nummer: "Napule, Napule". Het onderwerp is zijn geboortestad Napels, in het Napolitaans Napule. Deze vermoedelijke ode komt op zijn eerstvolgende plaat, de EP ‘Il Gioco Continua uit 1988’.

Edoardo maakt overigens in 1990 het officiële wereldcup voetbal lied in het jaar dat Italië dat organiseert. Om een beeld te geven hoe groot de faam van de beste man was in die tijd.

Wonderlijk dat een b-kant van een Molukse Nederlander bewerkt wordt door een Napolitaanse Italiaan en van liefdesverdrietlied overgaat naar een ode aan de stad Napels. Het zorgt er voor dat Rick optredens krijgt in Italie in die periode.

Luister via deze link naar een compilatie van de twee nummers

Helaas voor Rick komt zijn zangcarriere nooit helemaal van de grond

Vreemd, Rick’s doorleefde stemgeluid klinkt goed op zijn albums en live is de man nog beter. Begonnen in Krimpen aan den IJssel heeft hij vanaf zijn eerste band vaak talentvolle muzikanten om zich heen gehad. Zijn eerste band ‘Frozen Frog’ formeerde hij samen met gitarist Age Kat in 1974. Hij heeft binnen vijf jaar opgetreden in ‘De Kuip’, in 1978. Bij thuiswedstrijden van Feyenoord mochten talentvolle bands in de rust een paar nummers spelen. Frozen Frog speelt als Feyenoord in januari van dat jaar FC Twente ontvangt.

Al snel speelde de band meerdere keren per week in muziekcafé ‘Citadel’ in Amsterdam waar Rick Herman Brood leerde kennen. Brood woonde boven het café waar de optredens plaatsvonden. Hij vond de band zo goed dat hij een aantal keer meespeelde. De bandnaam evolueert uiteindelijk naar Ricky & The Frog.

Ondertussen is de bekende radioheld Jan Rietman fan geworden en helpt hem aan een platencontract.

De band is een ideale openingsact voor grote namen en tourt door Europa met Joe Cocker, Tina Turner en Kool & The Gang.

Tussendoor neemt Rick deel aan een project van gitarist Paul van Gameren genaamd ‘The Health Band’. In totaal 13 bandleden spelen rhythm- en blues en soulnummers (meestal coverversies) uit de jaren 60 en 70. In de band zitten bekende muzikanten als toetsenist Paul Vink (Limousine, Swinging Soul Machine en meer) en zangeres Inge Bonthond (Herman Brood’s Bombita’s en Gruppo Sportivo). De band bestaat 2 jaar en brengt één single uit.

The Frog gaat door, neemt albums op en speelt veel in het land. Radio- en televisieopnames zijn er door ondermeer NCRV en VPRO. Vanaf 1987 is Ricky solo, het eerste wapenfeit is de single "Satisfaction / No More Tears No More".

De openingsavond van Rotterdams mooiste poppodium 'Niighttown' in 1988 werd ook verrijkt met een optreden van Ricky DeVito en zijn band.

In 1991 brengt hij de track "Tower Of Babylon" uit. Deze single wordt regelmatig gedraaid bij de VARA-radio en hij doet een '2 Meter Sessie'; een live optreden in de studio. Hij verschijnt met dat nummer ook op een '2 Meter' compilatie album. Een grotere doorbraak blijft echter uit.

In 2003 stopt hij met professioneel zingen. Hij gaat wel door met de muziek. Vanuit Spanje want hij runt vanaf 2007 een café op Ibiza. In zijn vrije tijd speelt hij met locale muzikanten.

In mei 2017 trad hij in café Walhalla te Rotterdam op met muzikale vrienden als Inge Bonthond, Christine Punselie en Hanyo van Oosterom.

Maart 2018 kwam Rick naar Rotterdam voor, naar wat later blijkt, zijn laatste optreden bij Boothuis Kralingen te Rotterdam.
Rick overlijdt 26 juni 2018. Rust In Vrede, bedankt voor de muziek.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS