MOON MARTIN - BAD CASE OF LOVING YOU

Moon Martin - Bad Case Of Loving You 1978

Het origineel van het nummer waarmee Robert Palmer een grote hit had.

Moon2

De originele versie verscheen in 1978. Binnen een jaar was er de uitvoering van Robert Palmer, de man die vele coverversies uitvoerde en daar soms grote hits van maakte.

De schrijver van  ‘Bad Case Of Loving You’ Moon Martin komt uit Oklahoma, Amerika en schreef volgens velen de perfecte popliedjes. Waarmee hij zelf niet doorbrak. Hij had meerdere keren kleine hits in zijn thuisland en ook in Europa, Zweden en Frankrijk met name. Zijn bijnaam kreeg hij door het vele gebruik van de maan in zijn teksten.

Zijn grote creativiteit kwam tot bloei in de zeventiger jaren. Hij schreef en bracht drie platen uit in die periode, waarmee hij opviel in de muziekindustrie. Hij was studiomuzikant nadat de band waarin hij speelde uit elkaar viel. Hij nam vanaf 1971 op met Linda Rondstadt, The Eagles en Graham Parsons. Hij stopte op een gegeven moment met studiowerk en ging solo muziek uitbrengen.

Hij had een dagbaan totdat Mink DeVille zijn nummer “Cadillac Walk’ opnam voor zijn debutalbum in 1977. Zijn songs vielen op bij producers en werden opgenomen door artiesten. Zoals dus Robert Palmer, die ‘Bad Case Of Loving You’ opnam in 1979 en er groot succes mee had. Moon zelf had geen grote carriere maar bleef lange tijd stug doorgaan met muziekmaken.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS