LIPTEASE - FIREBALL

Fireball Pitbull? Nee Liptease!

Vergeet het origineel

Deze band rockte veel coverversies bij hun optredens en opnames tijdens hun tienjarig bestaan, dit vind ik het beste idee dat ze hadden. Het origineel van rappert Pitbull is al leuk van zichzelf maar redt het niet bij deze cover uit 2015.

Als liefhebber en dj kan ik op sommige feesten de ruimte gebruiken om deze plaat op te zetten, met gewenst resultaat. Publiek wil bekende liedjes horen en kan de song in eerste instantie niet plaatsen. Soms stopt men met dansen om het na het intro op te pikken. Lekker uptempo liedje. Dan komt de herkenning en volgt het enthousiasme. Gaaf om van achter de draaitafels te zien onstaan.

De band kondigde begin april 2018 aan te stoppen, wat jammer is. Door de jaren heen heb ik de band vaker zien spelen, dan draaide ik na- en soms voor hen op festivals. Vermakelijke keuze covers en professioneel gespeeld.

Nog een leuk verhaaltje hierbij

Toen de eerste Scumbash er aan kwam wilde elke Rotterdamse band of act daar optreden. De mannen van Schorem organiseerden het festival en werden een beetje moe van alle aanzoeken. Uiteindelijk kwam er op social media een soort populariteitswedstrijd, de meeste stemmen winnen.

Mijn band The Fuzzbrats wilde uiteraard daar staan maar legde het af tegen Liptease. In de hitte van de strijd kwam er een discussie op gang. Mijn invalshoek was dat we lelijke mannen zijn en Liptease heeft drie prachtige zangeressen, dat verliezen we. Maar wij hebben eigen nummers en de andere act deed covers. Dat was mijns inziens in ons voordeel. Andere mensen gingen zich er mee bemoeien en hierdoor ging de zaak een beetje escaleren.

Indertijd draaide ik veel in Rotown en dat werd er ook bijgehaald. Liptease won, Scumbash kwam er aan en ik draaide daar. Backstage kwam ik bij de lunch aan een grote ronde tafel te zitten, bij de leden van… Liptease.

Er werden beleefdheden uitgewisseld, ik gaf ze complimenten. De band vroeg wat ik deed, dat ik backstage was. Ik vertelde dat ik dj-de bij de 2 podia in de pauzes. Eén van de zangeressen sprak zich uit: “Beter dan die eikel van Rotown die op Facebook denkt dat zijn bandje iets kan”. De drummer kent me en repliceerde voorzichtig dat ik die persoon was. Dat leverde wel een stilte op aan tafel, buiten mijn gelach. Ik zag er de humor wel van in…


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS