KOM IN OF JUIST UIT DE BEDSTEE

Kom in of juist uit de bedstee of naar mijn kant van het bed

Origineel: Eric Andersen - Come To My Bedside My Darling

Het lied werd geschreven door Eric Andersen die het lied ook als eerste opnam in juni 1964. Hij nam het nogmaals op in 1972.

The Brothers Four - Come To My Bedside My Darling

Vier maanden later dan het origineel kwam deze vierstemmige versie uit in oktober 1964. Deze versie is bekender dan het origineel.

Egbert Douwe - Kom Uit De Bedstee Mijn Liefste (1968)

Nederlandse adaptie geschreven door Peter Koelewijn. Dit is de in ons land bekendste versie. Een parodie uitgevoerd door Egbert Douwe, een alias van Radioman Rob Out met teksten van Peter Koelewijn. De tekst verhaald over een man die zijn toekomstige vrouw smeekt om uit bed te komen. Ze komen te laat op hun eigen trouwerij. De videoclip is een grappige poging om een gangstermovie uit begin vorige eeue na te doen.

Nellie Van De Weduwe - Kom In De Bedstee Mijn Liefste (1968)

Parodie op de Nederlandse parodie door Pi Veriss. Een beetje flauwe maar wel vermakelijke parodie op een parodie. Egbert wordt bij name genoemd, het lied gaat dus over hem. Compleet met halfblote dame op de hoes, wat ongetwijfeld opgevallen zal zijn in 1968. Functioneel naakt zullen we maar zeggen. Zelfs het lettertype op de hoes is overgenomen van het ontwerp van Egbert Douwe.

Bedstee2

Luister hier naar de uitvoering van "Kom In De Bedstee Mijn Liefste"

Simon Keats - Come To My Bedside My Darling (2017)

Toetsenist Paul Zoontjes van Rotterdamse grootste band The Kik nam het nummer op voor zijn solo-album Space. Met internationale naam 'Simon Keats' toog Paul naar New York om met producer Steve Addabbo een album op te nemen. Deze man werkte samen met Lou Reed en Bob Dylan, om een paar bekende artiesten te noemen. Uiteindelijk zingt Steve het nummer mee tijdens de opnames.
Origineel schrijver Eric Andersen krijgt deze uitvoering te horen en is enthousiast over de versie. Uiteindelijk volgt een ontmoeting tussen Paul en Eric. Het klikt en er volgen enkele gezamenlijke optredens in Nederland en Duitsland. Paul speelt ook nog piano op een concept-album van Eric Andersen wat uitkomt in 2017.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS