KEVIN ROWLAND - THE GREATEST LOVE OF ALL

Kevin Rowland - The Greatest Love Of All

Alhoewel George Benson dit nummer het eerst vertolkte in 1977 werd het wereldberoemd gemaakt door Whitney Houston’s uitvoering in 1985.

Dit nummer is zowat heilig en dat was het al toen Whitney nog leefde. Er zijn niet veel artiesten die wegkomen met een versie van dit overbekende lied. Kevin is er voor mij één van.

Heer Rowland maakte een comebackalbum na een periode van drugsverslaving. Op zich is dit gegeven niet verwonderlijk want zijn band, waarmee hij grote successen boekte begin tachtiger jaren, was vernoemd naar een bijnaam voor de drugsoort dextroamfetamine. Speed dus. De oprichter van Dexy’s Midnight Runners, een blue eyed soulband uit Birmingham UK, is op de hoes van het album ‘My Beauty’ uit 1999 te te bewonderen in vrouwenondergoed. Zijn bakkenbaarden in contrast met zijn opzichtige lippenstift. Hij trad in die periode op grote festivals op in deze kleding. Wat niet altijd evengoed ontvangen werd, bijvoorbeeld op Reading Festival werd hij met flessen bekogeld. Hopelijk plastic flessen.

Terug naar de plaat. Allemaal versies van nummers waarvan de meesten aangepaste teksten hebben. Die verwijzen naar zijn voormalige afhankelijkheid van substanties. Uiteindelijk werden het elf nummers omdat op het laatste moment Bruce Springsteen het niet eens was met een tekstuele aanpassing van zijn nummer ‘Thunder Road’. Op de promoversie van de cd staat dit nummer overigens wel. Het was dus echt een laatste momentactie van het management van Springsteen.

Rowlands stem en timing zijn voor mij direct herkenbaar en maken deze versie echt prachtig terwijl ik niet echt warmloop voor het origineel.

De eerste versie werd indertijd opgenomen in 1977 voor een film over Muhammed Ali.

Micheal Masser schreef de muziek en hij werd later aangeklaagd door Gordon Lightfood die eerstgenoemde beschuldigde van het plagiëren van 24 maten uit zijn lied ‘If You Could Read My Mind’ uit 1971. Linda Creed schreef de tekst, het is mij onbekend of Kevin deze aangepast heeft voor zijn uitvoering. 


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS