KETCHUP SONG EN RAPPERS DELIGHT

Leve de vindingrijkheid

In 2002 kwam het damestrio Las Ketchup met ‘The Ketchup Song’.

Een heruitvinder en marktleider op het gebied van liedjes die met dansjes gecombineerd komen. Wat in een grijs verleden al vele malen een hit opleverde. The Twist bijvoorbeeld, The Bird, The Funky Penguin…

Terug naar het liedje. Een geniaal refrein maakte het nummer onweerstaanbaar.
De persoon waar de dames Lola Muñoz, Pilar Muñoz en Lucía Muñoz, later vergezeld van vierde zus Rocío Muñoz, over zingen komt in de Club, loopt naar de bevriende dj en vraagt Rappers Delight van Sugarhill Gang aan. Hij zingt mee met wat hij denkt dat er weerklinkt in het refrein. Aangezien hij Spaans is en geen Engels beheerst wordt dat een prachtig fonetisch avontuur.

Luister hier naar de vergelijking door op deze tekst te klikken

Ketchupsong1

Waar het op neerkomt is dat de dames een verzonnen tekst zingen die erg veel lijkt op Rappers Delight. Hoe de producent het met de rechten heeft geregeld vertelt het verhaal niet. Het mooie is dat er in 2002 niet veel luisteraars zijn die Sugarhill Gang’s gamechanger kennen.

Buiten de Spanglish versie (Spaans en Engels door elkaar) is er een Engelse en ook een Portugese versie uitgebracht.  In alle versies blijft het refrein hetzelfde. Zingt u mee? Voor het gemak heeft de Ketchup versie een regel minder tekst...

Asere je Ja de Je De Jebe
tu De Jebere seriounoba
Majabi an de Bugui an de Buidipi

said a hip hop the hippie the hippie
to the hip hip hop, a you don't stop
the rock it to the bang bang boogie say up jumped the boogie
to the rhythm of the boogie, the beat

Ketchupsong3

De muzikale wieg van de zussen begon deels bij Flamencogitarist José Fernández Torres, hun vader met de bijnaam Tomatito. De link met ketchup is hierbij verklaard.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS