JOSE FELICIANO - WILD WORLD

Soms kom je een platenhoes tegen waarvan je in de war raakt

Wat is de bedoeling van de art-director, wat wil de illustrator, fotograaf of de band/ act hiermee zeggen?

Een goede hoes verkoopt de plaat, een spannende ook. Getuige de vele schaars geklede dames die hoezen sieren is dat wel een manier om de aandacht van de mogelijke koper te trekken.
Duidelijkheid. Lettering en kleuren geven een bericht af die bij het album en band horen.

Nou verzamel ik José Feliciano platen voor zijn sterke, herkenbare versies van songs. De vormgeving van zijn platen zijn bijna altijd voorspelbaar. Een sfeervolle tekening van de beste man, met zonnebril en soms met zijn gitaar. In ieder geval éénmaal ging het helemaal de andere kant op met de hoesillustratie.

JoseFelicianoThatTheSpiritNeedscover

Mijn mond viel open bij het zien van zijn album ‘That The Spirit Needs. Hoe dit te omschrijven…Een bos met dieren- mensen kruisingen getekend, die het naar hun zin hebben. We zien een blonde vrouw met witte vleugels en een tijger-onderlichaam en poten in plaats van armen. Half onder haar ligt een mannelijke variant. Links onderin het tafereel ligt een dame met olifantenoren- en onderlichaam. haar bovenlichaam is een mensentorso. Ze lijkt niet gebukt te gaan onder haar bizarre voorkomen, gezien haar tevreden gezichtsuitdrukking. Ook hier is een mannelijke versie van te vinden, op de achterkant van de klaphoes. Verder op de voorkant een stel spelende mens-paarden, ook wel  centauren genoemd, steigerend en al. Op de achterkant is gelukkig nog een mens te vinden zonder diereigenschappen. Wel is hij naakt een harpachtig snaarinstrument aan het spelen.

Het nummer wat ik wil laten horen is een bijzondere uitvoering van Cat Steven’s ‘Wild World’. Let vooral op de gezongen break. De eigen nummers en verder versies van twee songs van Elton John zijn op deze plaat ook al anders als de mooie maar voorspelbare songs die meestal op José’s albums staan.

In 1971 bracht Feliciano ‘Che Sera’ uit wat toendertijd zijn grote hit was. Deze plaat is de opvolger van dat album.De blind geboren zanger en gitarist werd later met terugwerkende kracht wereldberoemd met zijn kersthit ‘Feliz Navidad’. Dit omdat het nummer in 1970 uit werd gebracht maar pas een eeuwige kersthitstatus bereikte toen het eind negentiger jaren op cd terechtkwam.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS