IMPEACH THE PRESIDENT

Zoeken en geluk hebben

Veel bijzonders

Vandaag 13 april 2019 is het Record Store Day, de 10e editie.

Impeach

Alhoewel het voor mij bij voorkeur elke dag 'naar de Recordstore Day' is doe ik wel mee met zoeken naar bijzondere uitgaves voor dit evenement.

Zo werd The Honeydrippers - Impeach The President opnieuw uitgegeven op single. Het origineel komt uit 1973 en is kostbaar om aan te schaffen. De prijs is rond de 200 euro.Daarom was ik zeer blij om deze heruitgave te ontdekken op de site van Recordstore Day. De drumbeat is veel gesampled, het is een zeer herkenbare ‘beat’.

Het nummer is 783 (!) keer gesampled door andere artiesten.

De single in handen krijgen was iets lastiger. Voor de twee platenzaken in Rotterdam stonden rijen toen ik aankwam, rond 8.45 uur. Winkel nummer één had de single niet, de medewerker vertelde dat het zeer lastig zou worden om die single te vinden. De oplage is klein en elke winkel wil de single verkopen.

In de tweede winkel was het gigantisch druk. In de singlebak stonden singles ondersteboven. Daar zat ook mijn gezochte single tussen. Wat een geluk. Bij afrekenen werd me verteld dat dit het enige exemplaar was wat ze binnen hadden gekregen.

Gevonden!


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS