I UBERLEB VIVIR

Winnaarstune

Wanneer Feyenoord scoort hoor je het publiek dit liedje ten gehore brengen

klik op deze regel om de compilatie te beluisteren

IUberlebVivir

DJ Bootsy Paul zet ‘m in bij gelegenheden dat Feyenoord als winnaar uit de bus is gekomen. Deze versie van Hermes House Band is verbonden aan het ‘Rood-Witte’ hart van menig Feyenoorder. De Spaanse voetbalclub Celta De Vigo heeft de originele tune van Gloria als lied om een doelpunt te vieren.

Het origineel is door Gloria Gaynor als eerste uitgebracht en werd een disco-evergreen. Opmerkelijk en een bewijs dat radio-dj’s door de jaren heen ontdekkingen deden want het was de B-kant van haar single ”Substitute”. Die onbekend gebleven is want de platenmaatschappij bracht al snel ”I Will Survive” uit en het lied bereikte de nummer één status in vele landen.

Door de tekst in het couplet werd het nummer al snel ‘geadopteerd’ door de LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) gemeenschap, eind zeventiger jaren waarschijnlijk aangeduid als ‘homo’s’.

In verschillende landen kwamen gehaaide producers met het plan het liedje uit te brengen in eigen taal. Of, zoals de Hermes House Band, in het Engels maar dan met een Nederlands accent: La, la la, la laaaa, la la la la la (herhaal voorgaande). Hermes is een studentensociëteit in Rotterdam Kralingen, de band is of was de huisband.

Het liedje is verder prima geschikt voor bijzondere uitvoeringen.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS