I LOVE ROCK N ROLL

The Arrows - I Love Rock ’N Roll 1975

Rockvolkslied

lovernr2

Zanger gitarist Alan Merrill van The Arrows schreef het nummer met The Rolling Stones’ “I Know It’s Only Rock ’n Roll (But I Like It) in gedachten.

De eerste versie begon als B-kantje met als A-kant “Broken Down Heart” maar werd al snel gepromoveerd tot A-kant in de verdere persingen met het andere nummer als achterkant. The Arrows hadden een TV-show op de Britse televisie in 1976- en ’77. Er waren twee series van 14 afleveringen.

Joan Jett was met haar toenmalige band The Runaways op tour in de UK en zag het nummer gespeeld worden op tv in de wekelijkse show. Ze nam met twee leden van The Sex Pistols Steve Jones en Paul Cook een eerste uitvoering van het nummer in 1979 op. Dat werd de B-kant voor haar single “You Don’t Own Me”. Dat was weer haar versie van Leslie Gore’s hit uit 1963. In 1981 nam Joan haar definitieve versie op met haar nieuwe band The Blackhearts. Het nummer was dus tweemaal een B-zijde voordat het erkend werd als de geweldige creatie die het bleek te zijn.

Mede door de prachtige videoclip werd het een wereldhit. MTV was in opkomst en dat zorgde ervoor dat het nummer wereldwijd onder de aandacht werd gebracht. De clip was in zwart-wit terwijl het in kleur was opgenomen. Joan vond haar rode jumpsuit niet mooi van kleur en de oplossing was de clip in grijstint uit te brengen.

Het rock-volkslied voor generaties kent meerdere gedaantes

Een jonger persoon die ik vol enthousiasme vertelde dat ik het origineel had kunnen kopen van dit nummer herkende het nummer. Dat is het nummer van Britney Spears! Deze dame heeft het nummer uitgebracht in 2002.

Een andere versie die bekendheid kreeg was die van Boyband 5ive uit 1998. Zij gebruikten een deel van zowel de tekst als de melodie van het liedje.

Weird Al Yankovic maakte een persiflage maakte genaamd “I Love Rocky Road” wat over het Amerikaanse ijsjesmerk gaat.

Zo gaat het nummer al 43 jaar mee.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS