BRYAN FERRY & HIS ORCHESTRA - DANCE AWAY

De man maakt Jazz- Swing versies van zijn eigen liedjes

BFO

luister via deze link naar een korte compilatie

Bryan Ferry richtte de Band Roxy Music samen met Brian Eno op in 1971. Het werd een invloedrijke band die door de jaren heen verschillende muziekstijlen beïnvloedde met hun stijl en prachtige liedjes. De songs waarmee ze bekend zijn geworden zal hij door de tijd heen honderden keren hebben gezongen.

Fast forward naar 2012. Heer Ferry is inmiddels 67 jaar en besluit zijn nummers uit te laten voeren in 20-er jaren Jazzstijl. Hij is benieuwd naar- en legt de focus op de melodieën van zijn overbekende liedjes, om uit te vinden of ze zouden werken in de 20-er jaren Jazzstijl én ook zonder zang.

Hij zet een aantal muzikanten en een dirigent aan het werk en aanschouwt het resultaat van een afstand, zonder te zingen of zelfs maar mee te doen. Het resulteert in het album "The Jazz Age".

In 2013 werd zijn medewerking gevraagd voor de film “The Great Gatsby”. Hij voert onder andere “Love Is The Drug” uit, nu echt met zijn zang verrijkt. 

2017 gaat ook niet ongemerkt voorbij voor het orkest, ze worden gevraagd bijdragen te leveren voor de televisieserie Babylon Berlin. Die speelt in de jaren 20 van vorige eeuw.

2018 verschijnt er het album “Bittersweet” van Bryan met zijn orchestra, vrolijker van toon en met sporadisch zang van de man.

Mijn keuze voor ‘Vraag Het De Bieb’ is "Dance Away" waarbij het lijkt of de jazzversie eerder bestond dan de eerste versie uit 1979. De song is van de uitgave uit 2017 van de tv -serie, dezelfde opname staat ook op het album van 2018.

Overigens heeft Rotterdamse artiest Mark Ritsema een prachtig album heeft gemaakt met Roxy Music jazzversies.

Je kan hier luisteren naar korte stukjes


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS