BOFFALONGO - DANCING IN THE MOONLIGHT

Een song over betere tijden

Dancing In The Moonlight werd geschreven door Sherman Kelly

Luister hier naar een compilatie van drie versies, klik op deze zin

boffalongo

Het nummer gaat over een plaats van blijheid en eenheid. Hij schreef het nummer nadat hij tijdens een vakantie op het Carribische eiland Saint Croix door enkele eilandbewoners flink in elkaar was geslagen. Het nummer schrijven was een soort therapie voor Sherman.

De eerste versie werd opgenomen door zijn band Boffalongo waarin hij ook de kenmerkende Wurlitzer keyboards speelde. Zanger en gitarist Larry Hoppen stond zijn plaatsje achter de microfoon voor dit nummer af en Shelly zong het. Broer Wells werd later overigens de drummer van de band.

In 1972 nam King Harvest hun versie op van het nummer. Doc Robinson, voormalig bassist van Boffalongo zong ditmaal het nummer. Doordat de Amerikaanse band op dat moment Parijs als thuisbasis had tourden ze door Engeland en Frankrijk nadat het nummer uitkwam.

Het werd geen grote hit in Europa en de band ging na een half jaar uit elkaar. Totdat de platenmaatschappij de song wereldwijd uitbracht en dit een grote hit werd in Amerika en Canada.
De band werd weer aktief, Sherman trad toe tot Harvest King voor de tour die volgde op de hit.

In 1999 nam de Britse Band Toploader een versie van het nummer op dat een hit werd bij heruitgave. Ook deze versie was niet meteen een hit. Wel werd het in 2007 door BBC op nummer 17 geplaatst van de top 100 meest irritante popliedjes.

Er is een eeuwige verwarring van het nummer ‘Dancing In The Moonlight’ met Van Morrison’s ‘Moondance’. Hoewel het woord Moon in beide liedjes voorkomt en een ontspannen sfeer ook een overeenkomst is houdt daar de vergelijking wel op. Van schreef zijn ‘Moondance’ in 1970 en had waarschijnlijk ‘Dancing In the Moonlight nooit gehoord daar het onbekend was tot 1972.

In de categorie grappige versies kan ik niet laten deze uitvoering toe te voegen aan het verhaal. De formatie Jumping Jacks bracht in 2008, tijdens de hoogtijdagen van de Jumpstyle dansrage, 'Jumping In The Moonlight' uit. Wanneer je de videoclip bekijkt weet je meteen wat Jumpstyle inhoudt.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS