ARE YOU MY WOMAN (TELL ME SO)

Onmiskenbaar Beyoncé

De song komt van het album “Dangerously In Love uit 2003, toen ze nog deel uitmaakte van Destiny’s Child. Het was haar eerste solo album en deze verkocht 11 miljoen exemplaren. Het zette haar solo carriere in gang en vestigde haar naam als artiest.

Rond 2000 ontmoette ze rapper en zakenman Jay Z voor het eerst. In 2002 brengt Jay Z “03 Bonnie & Clyde” uit, de eerste samenwerking op muzikaal gebied. Een jaar later volgt Beyoncé met “Crazy In Love”. In die periode gaven beide artiesten geen duidelijkheid over hun relatie.

Het mooie aan de gebruikte sample van The Chi-Lites - “Are You My Woman (Tell Me So)” vind ik de verbinding tussen de sample en het uiteindelijke resultaat. Van “Are You My Woman (Tell Me So)” naar “Crazy In Love”. Mooi. Eind februari 2018 bemachtig ik eindelijk een heruitgave van deze song. Het origineel is nog duurder dan de re-release en het nummer is opnieuw uitgemixt.

Wel was de sample al eerder in Hiphopland gebruikt. In 1992 door Kool G Rap & DJ Polo feat. Big Daddy Kane met de track “#1 With a Bullet”. Daarin wordt ook meer van het origineel gebruikt, wat een vrij rommelig resultaat oplevert. Wel is het zo dat Big Daddy Kane meerapt en dan kan het resultaat bijna niet slecht zijn.

Versies

AreYouMyWomanInLove2

"Crazy In Love" is ook een dankbare nummer om te coveren. Mensen herkennen het nummer meestal vrij snel. Net zoals een DJ het nummer draait. Wie het niet herkent kan wel aan de reacties van andere aanwezigen op een feest aflezen dat het een populair lied is.

AreYouMyWomanInLove3


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2018 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS