23 september 2019

Take A Chance with Material and Mr. Flagio

B-kant bereikt de top van het Italodisco genre

compilatie

Luister naar een samenvoeging van beide versies

Material / Mr. Flagio

De band Material bracht in 1982 de single met op de A-kant “memories” en op de B-kant “Take A Chance” uit. Zangeres Nona Hendryx zong de B-kant van de single in.

Material was de band van bassist Bill Laswell, keyboardspeler Michael Beinhorn en drummer Fred Maher. Bill is een Amerikaanse superproducer, een bassist en hij is eigenaar van een platenmaatschappij. Hij produceerde zoveel belangrijke producties in met name de tachtiger jaren, te veel om op te noemen. Zijn Wikipediapagina is eindeloos lang en in een parallele wereld was hij superster.

Binnen een jaar nadat het origineel werd uitgebracht bracht het Italiaanse duo Mr Flagio hun versie uit (1983). Flavio Vidulich and Giorgio Bacco creërden een anthem naar aanleiding van een hippe track van de andere kant van de wereld.

Hoe ze er bij kwamen om deze song op te nemen is onduidelijk. Het duo maakte nog één productie, een jaar later. Er is ook geen solo materiaal van de mannen te vinden of andere samenwerkingen. Blijkbaar was één van de twee radio-dj, meer kan ik niet vinden.

Een conversatie op chatsite gearslutz.com in 2013 tussen Material’s Michael Beinhorn en een bewonderaar tijdens een digitale ‘Vraag & Antwoord’ sessie maakt duidelijk dat mr Beinhorn tot op dat moment nooit van de versie van Mr Flagio had gehoord…

Nadat de bewonderaar de Youtube link stuurde verklaart Micheal Beinhorn: ‘I think it kind of smoked the Material version’/ ik denk dat het de Material’s versie wel vermoordde’. Het is mij onbekend of dat positief bedoeld is.

Vanaf het begin dat populaire muziek is ontwikkeld is het duidelijk dat bij de start van nieuwe genres bands versies maakten -of stukjes namen- van oudere liedjes. Dit is één van die voorbeelden, alhowel het origineel geen hit was.

Whitney Houston

Op de A- kant van deze single staat het nummer “Memories” ingezongen door de toendertijd startende zangeres Witney Houston. Dit was haar eerste release Het is een coverversie van een nummer uit 1965 van de band ‘The Wild Flowers’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *