1 april 2021

Popunie column 29 – This Cannot Be Unseen

De column is hier geplaatst op de site van Popunie

Het was in 2013 dat we weer speelden met The Fuzzbrats en we hadden net een tourtje naar de UK achter de rug.

Het geloof was terug en ik besloot dat kracht bij te zetten door een tattoo van de band te laten plaatsen. In overleg met vriend en professioneel tattooeerder Nico besloten we dat mijn bovenbeen een mooie plek zou zijn. Kon de afbeelding lekker groot. Het enige waar we niet aan dachten was het feit dat als ik die tattoo wilde showen dat ik daarvoor mijn broek moest laten zakken.

FuzzTattoo

In dezelfde periode speelden we een keer samen met The Phoenix City Retaliators, een geweldige Skaband uit Rotterdam en omstreken. Bassist Thijs, een muziekvriend, had net een tattoo van zijn band laten zetten. Op zijn bovenbeen…

PhoenixCityRetaliatorscd

Een half jaar later kwamen Thijs en ik elkaar tegen bij een concert van The Slackers in Bibelot, Dordrecht. Dit was voor mij de vierde of vijfde keer dat ik de band ging zien. Vaste gitarist ‘Agent Jay’ Nugent van The Slackers was vlak voor de Europese tour van 2015 geblesseerd geraakt en tijdelijk vervangen door Kristin Forbes van the Scotch Bonnets. Ze speelde fantastisch.

Na afloop van het concert ging Thijs backstage, hij kende meerdere leden van de band. The Phoenix City Retaliators openden een paar keer voor The Slackers in het verleden. Ik had een singletje gekocht en wilde die laten signeren dus ik liep mee naar achteren. Thijs en ik werden zeer vriendelijk ontvangen door de aanwezige bandleden en we raakten in gesprek.

Op een gegeven moment vertelde Thijs van het nieuwe album van zijn band. Op de hoes staat zijn tattoo. Vervolgens liet hij deze tattoo zien. Daarvoor liet hij zijn broek zakken. Terwijl de aanwezigen verbaasd naar zijn handeling keken vertelde Thijs dat ik ook op die plek een bandtattoo had. Dat kon ik niet op me laten zitten, ik liet ook mijn broek zakken. Vol trots stonden we in onze onderbroek te vertellen over onze bands. Precies dat moment kwam de gitariste binnen, zij had een eigen ruimte gekregen om zich op te frissen na het concert. Wat volgde was een stilte. De dame sprak de onvergetelijke zin: ‘This can not be unseen’.  Gevolgd door hilarische reacties van de aanwezigen in de kleedkamer.

Thijs en ik trokken onze broek maar snel weer omhoog, blozend als jongetjes.

Je hebt al gestemd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *