20 november 2020

Popunie column 28 – Geen grappen maken met de bruid

OkenMariah

De column is hier geplaatst op de site van Popunie

Een trouwerij tot in de puntjes voorbereid

Vlak voor kerst gepland in een kasteel in Wassenaar. Met oprijlaan, vijver voor de deur en in de hal twee trappen die rondliepen. Deze trappen bepaalden de de hele entree. Echt prachtig. De bruid had me in een ontmoeting een briefing gegeven waaruit bleek dat zij alles controle had of in ieder geval wilde hebben. Eén van de geplande hoogtepunten was de binnenkomstvan het bruidspaar, vanaf de gigantische trappen. Of ik een spotlight kon regelen. Zo eentje uit de films, die kon bewegen en het duo op de trap zou volgen. Die lamp was niet goedkoop en was nodig voor 1,5 minuut. Die tijd was berekend en stond in mijn script. Mariah Carey met ‘All I Want For Christmas Is You’ stond gepland tijdens die scene, gevolgd door de openingsdans in een andere ruimte. Tot op de seconde getimed.

Alles was duidelijk voor mij. De ceremoniedame mailde me een paar dagen later, een hartsvriendin van de bruid. Ze had een plan bedacht om een ‘flashmob’ uit te voeren, samen met alle aanwezigen, om de bruid en bruidegom aangenaam te verrassen. Halverwege de openingsdans zou ik de song stoppen en de flashmob song instarten. “Leuk plan doen we” dacht ik.

De dag van het feest

Ik was gearriveerd op de lokatie, het sneeuwde flink zodat het kerstplaatje compleet was. De gasten kwamen binnen, de avond ging van start. Het plan werd in werking gesteld. Het bruidspaar stond bovenaan de trap opgesteld. Ik zette Mariah Carey’s megahit op, liep naar de manshoge spotlight en lichtte het bruidspaar uit. Daarna snelde ik terug naar mijn DJ-set om het openingsdansnummer op te zetten. Het ging perfect. Tot het moment dat ik het openingsnummer stopte, twee seconde stilte aanhield en vervolgens het ‘flashmobliedje aanzette. Alle aanwezigen namen direct hun positie in omdeel te nemen aan het dansje.

In mijn ooghoek zag ik een witte vlek naderen. Aanstormen…de woedende bruid! Ze begon te schreeuwen naar me. Ik schrok enorm, kon alleen wijzen naar de ceremoniedame. Die ook aan kwam rennen om mij te redden. Ik denk dat ik anders mijn laatste plaatje gedraaid weleens gedraaid had kunnen hebben. De bruid was ‘not amused’ en het duurde een tijdje voordat ze kalmeerde. De flashmob werd aarzelend ingezet maar het was niet echt een groot succes door de consternatie die veroorzaakt was.

Bijkomende bijzonderheid was dat een half uur later een persoon in een rolstoel vlakbij mijn DJ Booth kwam en met een handvat van die rolstoel een belangrijke kabel uit mijn set trok. Ik zag het gebeuren maar kon het niet voorkomen. Alleen die kabel, niet de hele tafel of zo, het viel allemaal wel mee. Wel was die handeling genoeg om de muziek weer te doen stoppen voor een moment. Ik herstelde mijn apparatuur en ik kon snel verder. Zwetend, ik zag de bruid alweer naderen in gedachten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *