29 oktober 2020

Popunie column 27 – Robot stem

Positief blijven

happy

De column is hier geplaatst op de site van Popunie

Mijn vorige DJ-mixer had het effect ‘Robot’ om de frequentie van een geluid of liedje radicaal omhoog- of omlaag te kunnen weergeven

Een totaal overbodige extra die sinds de DJM800 niet meer is teruggekomen op latere versies van dit apparaat. Ik draaide er mee op een trouwerij waarvan het feest plaatsvond in een schuur.

De bruidegom was een grappenmaker. Buiten dat hij veel lachte maakt hij ook echt veel grappen, het niveau ‘van achteren op de ene schouder kloppen en dan aan de andere kant gaan staan’. Dat soort humor. Iedereen blij. Ook ik ontkwam niet aan een praktische grap, bij het handenschudden trok hij me achter de booth vandaan in één beweging.

Einde van de avond wilde hij graag de microfoon om de overgebleven gasten te woord te staan. Samen met zijn vrouw. De vrouw begon en ze bedankte de gasten, enkelen daarvan speciaal. Een mooi moment. Daarna nam de bruidegom het woord. Hierop had ik gewacht. Het effect komt hier in het verhaal. De beste man begon een mooi verhaal over vrienden en vriendschap. Na vijf seconde zette ik het effect aan over zijn microfoon zodat zijn stem klonk als een smurf. De hele groep lag dubbel. Hij hoorde het zelf ook, en hij keek naar mij. Ik gebaarde dat de grap klaar was en dat hij verder kon gaan. Zodra hij weer begon te praten schakelde ik het effect weer in. Ja, deze onderbroekenlol zit in mijn repertoire mocht dat van pas komen. Iedereen lachen en de bruidegom werd wat onzeker. Ik schakelde het effect uit en liep achter mijn DJ Booth vandaan.

Het was genoeg zo, ik had mijn grap gemaakt en het bleef toch zijn avond uiteindelijk. Hij maakte het verhaal af. Moet gezegd, achteraf kwam hij me bedanken voor de avond en hij kon de grap van mij waarderen. ZIjn aanbod om mij te komen helpen met de apparatuur afbouwen en in de auto laden heb ik meteen afgeslagen.
Je weet maar nooit met die grappenmakers…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *