29 maart 2019

Platen krijgen

Doos met platen

gekregenplatenviaWouterNoorlander

Vondsten

gekregenplatenviaWouterNoorlander

Er zijn mensen die platen en singles wegdoen

Op een dag krijg je een telefoontje, appje of mail met de vraag ‘Wil Jij Mijn Platen Hebben’? Dat is een mooi aanbod. Wel is het zo dat het meestal leuker klinkt dan de realiteit is. Soms is het interessant.

Onlangs kreeg ik een doos met materiaal. Seventies en eighties muziek. Goed onderhouden platen en hoezen. Het is waardevol om onbekend materiaal te draaien. Terwijl ik achter de computer zit te werken luister ik en ontdek op die manier nieuwe oude liedjes.

Een paar mooie vangsten

‘Haha’ van de Nederlandse band The Mo uit 1982, die al een tijdje op mijn wenslijst stond.

TheMoHaHa

‘Fully Interlocking’ van The Solution, ook een Nederlandse band. Zij maakten Prog-Rock. Deze plaat is uitgegeven in 1977.

Ik had al twee singles maar de platen die ik kende van deze band vond ik wat saai. Deze plaat is echt goed.

SolutionFullyInterlocking

De plaat van Supertramp ‘Indelibly Stamped’ (1977) die ik in mijn hand hou op de bovenste foto was ook een verrassing. Als tattooliefhebber ken ik alleen de hoes. De muziek kende ik nog niet, het is een fijne plaat.

1978’s ‘Aja’ van Steely Dan is ook raak. De sample van één van de nummers op die plaat, het liedje ‘Peg’ is gebruikt door De La Soul in het nummer ‘Eye Know’. Je kan via deze link de sample en het origineel horen

Verder heb ik enkele platen van Fischer Z uit de doos gehaald. Mijn exemplaren zijn door de jaren heen iets minder van kwaliteit geworden. ‘Going Deaf For A Living’ uit 1980 was één van mijn eerste platen, vandaar. Verder albums van Toontje Lager en Klein Orkest. Die had ik vroeger alleen op een bandje.

Wanneer je een doos platen krijgt zoals deze is het net alsof je in een platenwinkel rondloopt en mag pakken wat je wil. Een fijn gevoel. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *