VRAAG HET DE BIEB 10 NOVEMBER 2012

Muziekvragen in week 45 van 2012

De muziekvragen- en antwoorden van deze aflevering.

• Zoektocht naar opnames uit 1962 van the Rocking Swallows, een beat groep uit Dordrecht.

Via de mensen rond de band the Zipps, uit dezelfde tijd en plaats, probeer ik die opnames te pakken te krijgen van the Rocking Swallows uit 1962. Op het moment is Ron de Bruin, van Stadsarchief Dordrecht maar ook lichtman van legendarische 60's band the Zipps uit Dordrecht, op zoek naar een tape met de muziek van deze groep. De opnames zijn gemaakt in de Siegro studio maar die zijn nooit op plaat of single verschenen.

• De opnames werden gemaakt in de Siegro Studio te Rotterdam.

• Een luisteraar is op zoek naar een duet, geschreven door John Denver en opgenomen door hem samen met Placido Domingo. Volgens een lezing is het nummer geschreven voor zijn vrouw, op dat moment waren ze in een scheiding verwikkeld. Het nummer staat op de cd 'Perhaps love' van Placido. John's bijdrage aan de plaat is verder te vinden op het nummer 'Annie's song, waar hij gitaar speelt op zijn eigen compositie die door Domingo gecoverd wordt. Mevrouw wordt lid van de CDR.

• Er is een vraag van een mevrouw die naar de bibliotheek kwam over een lied dat ten gehore werd gebracht tijdens de uitvaart van Coen Moulijn. Daar gaan we naar zoeken.

• Verder nog en luisteraar die een liedje zoekt dat ze vroeger zong. De eerste regel hebben we: "O, wat is het donker in de bossen". We zijn er mee bezig.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS