DAAR ZIT MUZIEK IN; TELEFOONNUMMERS

Call me baby!

compilatie

Deze aflevering van Daar Zit Muziek In gaat over telefoonnummers.
Er zijn veel liedjes geschreven over telefoonnummers terwijl er weinig bekend is van songs over bijvoorbeeld e-mailadressen.


De vrolijke groep B-52's zingt over een tel nr op de muur van een wc die ondeugende pret belooft maar geen gehoor geeft aan de oproep. Anticlimax.
B-52's - 6060-842

Of Jenny wel of niet bestaan heeft is een vraag die door de bandleden van Tommy Tutone verschillend wordt beantwoord. Vast staat wel dat de invalshoek die de songschrijver gebruikte ervoor zorgde dat mensen met dit nummer soms zo vaak gebeld werden dat ze een ander nummer aanvroegen.
Tommy Tutone - 867-5309_Jenny

De Belgische formatie Trinity bracht een nummer uit met een prachtig dansje, belangrijk in de discotijd. Een draai in het dansje maakte zichtbaar dat de cijfers van het telefoonnummer op de ruggen van het trio afgebeeld stonden. Call me baby!
Trinity - 002 345 709

Eén van de meest verbazingwekkende combinaties van Nederlandse artiesten, namelijk André van Duin, Jan Rietman en... Herman Brood voeren dit nummer uit. Een cover van Wilson Pickett's meesterlijke uitvoering.
Heroes of Rock 'n Roll - 634-5789

The Undertones zingen over jeugdig ongeduld en fantasie dat op hol slaat. Resulterend in onbeantwoorde liefde. Wanneer je opgroeit in de 70's in Ulster, Noord Ierland, in oorlogsgebied, dan is het nog knap dat je aan liefde toekomt, al is het onbeantwoord.
the Undertones - You've Got My Number (Why Don't You Use It)


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS