DAAR ZIT MUZIEK IN; MEISJES VAN 17

Liedjes over meisjes van 17

compilatie

“When I was seventeen, it was a very good year” zong Frank Sinatra ooit. En is er een mooiere leeftijd dan zeventien jaar? Het is in iedere geval een veel bezongen leeftijd. Daarom in deze aflevering van ‘Daar zit muziek in ' de aandacht voor vijf liedjes over meisjes van zeventien.

Voor Janis Ian was 17 een lastige leeftijd waarin ze zich vooral eenzaam voelde. Ze zong erover in het persoonlijke At Seventeen.
Janis Ian – At Seventeen


Het is ook een rare leeftijd. Je bent geen kind maar ook niet helemaal volwassen. “Je bent ineens geen kind meer” merkt een verbaasde Ernst Jansz op in het Doe Maar-nummer Belle Hélène. Het verslag van een nacht met een mooi meisje van “minstens zeventien”.
Doe Maar – Belle Hélène


Ook de (toch al wat oudere) bandleden van Winger werden betoverd door een zeventienjarig meisje. “She was only seventeen…. Seventeen!” roepen de hairmetalmannen enthousiast.
Winger – Seventeen


Maar pas op, want flikflooien met meisjes van zeventien is strafbaar. Hoe volwassen ze er ook uit kunnen zien, de man gaat naar het gevang, zoals in dit lied van Andre Williams.
Andre Williams – Jail Bait


Zo jong en zo mooi, maar het blijft niet zo. De iets oudere zangeressen van Ladytron voorspellen een sombere toekomst: “They only want you when you’re 17, when you’re 21 you’re no fun”. Laat het een troost zijn voor iedere zeventienjarige die zich onzeker voelt: er zijn liedjes over alle leeftijden.
Ladytron – Seventeen


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS