DAAR ZIT MUZIEK IN; KAARTSPELEN

Liedjes over kaartspelen

compilatie

Al in de vijfde eeuw werd in het oude China met kaarten gespeeld. En of je nu gaat klaverjassen, bridgen of zwartepieten: kaarten is een onderhoudend tijdverdrijf . Ook voor muzikanten zoals blijkt uit deze aflevering van Daar Zit Muziek In.

We beginnen bij soulzanger O.V. Wright, die een mooie dame de liefde verklaart. Als ze slim is, kiest ze ook voor hem. Wright prijst zichzelf aan als een ‘ace of spades’, de schoppenaas, de meest waardevolle kaart in menig kaartspel.
O.V. Wright – Ace of spades

Bij klaverjassen is de boer de meest waardevolle kaart, oftewel: de boer is troef. Normaal zingt erover in het gelijknamige nummer waarin Bennie Jolink tot de conclusie komt dat het leven veel lijkt op een kaartspel.
Normaal – De boer is troef

‘You win some, you lose some, it’s all the same to me!’ schreeuwt Motörhead-frontman Lemmy is het bekendste lied van zijn band. Hij weet ook wel dat het idioot is om te gokken, maar toch doet Lemmy niets liever.
Motörhead – Ace of spades 

Dan loopt een spelletje dus ook wel eens uit de hand. In Poker vergokt Charles Aznavour in een avondje al zijn geld en dan staat ineens ook nog eens de politie voor de deur.
Charles Aznavour – Poker

Tsja, dan moet je van goeden huize komen om je er uit te kletsen. ‘Cowboy’ Gerard de Vries kan het. Luister maar naar Het Spel Kaarten, ongetwijfeld het mooiste ‘kaartspellied’ in de Nederlandse taal.
Gerard de Vries – Het spel kaarten


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS