DAAR ZIT MUZIEK IN; JOHNNY'S

Daar Zit Muziek In: liedjes over Johnny’s

compilatie

John was lange tijd de meest voorkomende mannennaam in de Engelstalige wereld. Geen wonder dat er veel liedjes zijn geschreven over mannen met die naam. In deze aflevering vijf voorbeelden uit binnen- en buitenland.

We beginnen natuurlijk met een liefdeslied waarin een Johnny hartstochtelijk wordt toegezongen. In dit geval zelfs door drie dames, The Andrews Sisters.
The Andrews Sisters – Oh Johnny Oh Johnny Oh

Waarom liggen die Sisters aan Johnny’s voeten? Misschien wel omdat hij een rockster is die weken achtereen ‘on the road’ is om op te treden. Wanneer die Johnny thuiskomt is dat wel een feestje waard. Luister maar naar Fatal Flowers:
Fatal Flowers – Johnny D Is Back!

Maar laat je niet foppen. Niet alle Johnny’s zijn van die aardige jongens. Neem Johnny The Fox die samen met zijn maat Jimmy The Weed in het gelijknamige lied van Thin Lizzy zoekt naar duistere dealtjes in de achterbuurten van de stad.
Thin Lizzy – Johnny The Fox Meets Jimmy The Weed


Op Jamaica lopen de gevaarlijke Johnny’s zelfs met pistolen te zwaaien, al dan niet op de vlucht voor de sterke arm der wet. The Slickers zingen er over.
The Slickers – Johnny Too Bad

Nee, dan kan je toch maar beter in Nederland zitten waar de Johnny’s (schrijf als: Sjonnie) volgens De Heideroosjes misschien wel een grote bek hebben maar niet veel meer doen dan rondhangen en stukjes rijden op hun Italiaanse scooters. Uiteraard met vriendinnetjes die Anita heten achterop.
De Heideroosjes – Sjonnie & Anita


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS