DAAR ZIT MUZIEK IN; GEBOORTELIEDJES

Liedjes over geboren worden

compilatie

Deze aflevering van ‘Daar Zit Muziek In’ is gewijd aan iets wat ons allemaal ooit is overkomen: geboren worden. Probeer maar eens een mens te vinden die niet is geboren. Gaat je niet lukken! Omdat letterlijk iedereen hier over kan meepraten, zijn er behoorlijk wat liedjes over geschreven.

Het eerste lied klinkt een beetje als een open deur: je wordt geboren om te leven! Maar goed, als het zo’n onweerstaanbare discohit als Born To Be Alive van Patrick Hernandez oplevert, dan mag het.
Patrick Hernandez – Born To Be Alive

Wáár je wordt geboren, bepaalt voor een deel de rest van je leven. Luister maar naar Born On The Bayou van Creedence Clearwater Revival.
CCR – Born On The Bayou

En wanneer je wordt geboren is ook belangrijk. Bluesman Albert King werd geboren onder een slecht gesterne: ‘Born under a bad sign / I’ve been down since I began to crawl’.
Albert King – Born Under A Bad Sign

Bij de geboorte van Ian Svenonius, frontman van The Make Up, ging naar eigen zeggen ook iets mis. De vroedvrouw liet hem stuiteren op de koude vloer. Vandaar dat hij altijd een beetje opgefokt is.
The Make Up – Born On The Floor

Misschien is dat ook wel gebeurd met Steppenwolf-zanger John  Kay (die overigens in 1944 als Joachim Kraudelat werd geboren in de (toen nog) Duitse provincie Oost-Pruisen). Hoe dan ook, die chaotische jeugd en een latere hang naar avontuur leverde een tijdloos ‘geboortelied’ op: Born To Be Wild.
Steppenwolf – Born To Be Wild


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS