DAAR ZIT MUZIEK IN; FRUIT

Fruitige muziek

We wijzen u graag op het feit dat vers voedsel belangrijk is voor uw gezondheid.
Daarom in deze aflevering van ‘Daar zit muziek in’ vijf liedjes over fruit.

Klik hier voor de compilatie

Er is toch maar weinig lekkerder dan een ontbijt met vers fruit? Waarom zingen die popartiesten dan altijd over hun gebroken hart en niet over de zegeningen van een lekkere banaan, peer of watermeloen? Tsja, het is een raadsel, maar ze bestaan wel hoor, echte ‘fruitliedjes’. Zoals de vijf onderstaande selecties.

We beginnen met het huis- tuin- en keukenfruit dat iedereen kent: appels en sinaasappels. Syd Barrett schreef er een lied over, toepasselijk genaamd Apples & Oranges. De anekdote gaat dat Barrett tijdens een LSD-trip een uur lang een sinaasappel vast had en daar gebiologeerd naar staarde. Totdat iemand – tot zijn ontzetting – een hap uit de sinaasappel nam.
Pink Floyd – Apples and oranges

Misschien had Barrett wel een uurtje zitten peinzen waar die sinaasappel vandaan kwam. Dezelfde vraag dreef The Presidents Of The USA in Peaches, hun loflied op de perzik. Waar komen de Amerikaanse perziken volgens hen vandaan? Uit blik natuurlijk!: “Peaches come from a can, they were put there by a man who works in a factory downtown’.
The Presidents Of The USA – Peaches

Fruit is een vanzelfsprekendheid voor veel mensen, maar dat was niet altijd zo. Zo was er in 1923 vanwege een misoogst in Brazilië een bananentekort. Plots was de banaan een luxeartikel. Zal je net zien dat je liefje dan bananen van je verwacht. Billy Jones zingt er over in Yes! We Have No Bananas.
Billy Jones – Yes! We Have No Bananas

Nee, dan kan je het toch beter bij lokaal fruit houden. Behalve wanneer je alleen maar citroenen op de fruitschaal liggen. Dan wordt je fruithapje een zure aangelegenheid. Of niet? Pete Hobbs en Jof Owen, de mannen achter indiepopgroep The Boy Least Likely To, zijn twee slimmeriken. Wanneer het leven hen citroenen geeft, dan maken ze er citroenlimonade van.
The Boy Least Likely To – When life gives me lemons I make lemonade

Het laatste fragment bewaren voor een vrucht die maar weinig is bezongen: de ananas. Misschien omdat het woord ‘ananas’ lastig bekt in een popliedje. Maar het liedje Ananas, van de excentrieke songschrijver Don Paulin, is een loflied van formaat. Vooral dankzij de prachtige zin uit het refrein: 
“I go bananas for your ananas”.
Don Paulin – Ananas


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS