DAAR ZIT MUZIEK IN; EMMERS

Emmer Liedjes

compilatie

Voor de dertiende aflevering van de ‘Daar Zit Muziek In’ zijn we aangekomen op de afdeling ‘huishoudelijke producten’. Jazeker, ook die zijn bezongen. Neem nu de emmer. Handig in al zijn eenvoud en de inspiratie voor menig componist.

 
We beginnen in New Orleans bij Eddie Bo, die ons de juiste instructies geeft voordat we overgaan tot de aanschaf van een emmer. ‘Check your bucket’ luidt zijn advies en ‘Do a good check on it fellows!’
Eddie Bo – Check your bucket
 
Dat een goede emmer goud waard is, weten ze ook in Eindhoven. Vraag maar aan The Lighttown Skiffle Group. Want kun je met zo’n emmer doen? Simpel zat, je stopt er bier in? Maar pas op hè, geen glaasjes voor deze mannen. Doe het maar in een emmertje.
Lighttown Skiffle Group – Doe het maar in een emmertje
 
En blijf luisteren naar Eddie Bo, kies een goede emmer, anders heb je een probleem. Vraag maar aan Hank Williams. Met een snik in zijn stem vertelt hij dat er een gat in zijn emmer zit. Ellendig, nu kan hij geen bier halen!
Hank Williams – My bucket’s got a hole in it
 
Daar kan je behoorlijk somber van. Kevin Ayers schijnt er ook alles van te weten. Hij schreef het toepasselijk getitelde Shouting In A Bucket Blues.
Kevin Ayers – Shouting in a bucket blues
 
Ondanks het feit dat de emmer zo’n reuzehandig ding is, eindigen we deze aflevering helaas in mineur. ‘To kick the bucket’ heeft in het Engels een tweede betekenis, namelijk doodgaan. Lee Perry schreef het lied Long Shot Kicked The Bucket over een oud renpaard genaamd Long Shot dat overleed. Gelukkig klinkt de muziek wel vrolijk.
The Pioneers – Long Shot kick the bucket
 

Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS