DAAR ZIT MUZIEK IN; CHICKEN

We storten ons als een kip zonder kop op het volgende onderwerp

compilatie

De kip is overal. We maken er dus al op jonge leeftijd kennis mee, maar hoe schrijf je ‘chicken’ nou eigenlijk precies? Dat is toch een stuk lastiger dan de drie letters van ‘kip’. Gelukkig leggen de McGee Brothers het graag en goed uit.

Ooit wel eens een groep volwassen kerels horen kakelen? En dat het ook nog funky klinkt? Stop maar met zoeken, want hier zijn The Meters uit New Orleans met hun ode aan het typische parmantige loopje van de kip, in Amerikaans-Engels ook wel de ‘chicken strut’ genoemd. The Meters hebben geen woorden nodig om deze ‘strut’ uit te leggen: een vette break met opgewonden gekakel voldoet.

Het gefladder van de ‘gallus gallus domesticus’ inspireerde Rufus Thomas tot het bedenken van een dans waarvoor hij de instructies afkeek bij de kippen op de boerderij. Rufus Thomas roept in het lied dat hij liefst iets vies zou doen, zoals kippenvet over
zijn schone witte overhemd smeren.

Een gebraden kippetje smaakt heerlijk, maar je krijgt er wel vieze vingers op de plaat van. Dat ondervindt ook Ice-T in het korte maar krachtige Fried Chicken.

Jammer dat die voedzame vogel ook een reputatie heeft als bangerik. In het Engels is ‘chicken’ een woord voor lafaard. Dat zoiets ook mooie muziek op kan leveren bewijst Roy Orbison met het volgende lied. Eigenlijk durft hij niets: zijn vriendinnetje en ouders hebben niets aan hem en zijn ‘chicken heart’.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS