DAAR ZIT MUZIEK IN: EIEREN

Liedjes over eieren

Luister hier naar de compilatie (klik hier)

Wat was er eerder, de kip of het ei? Nadat we de vorige episode van 'Daar zit muziek in ’ wijden aan de kip, volgt nu de aflevering met vijf liedjes over eieren.

Laten we maar eens beginnen met een stevig ontbijt. Daar hoort een eitje natuurlijk wel bij. Wat mag het zijn, voor de heren van The Riffs? Just one egg! En een stukje Beethoven als bijgerecht. Hoe heeft u het liefst uw ei?

Helen O’Connell stelt die vraag ook aan Dean Martin. Het maakt hem niets uit, zo lang hij maar een kusje bij zijn ei krijgt.

De liefde brengt ook het hoofd van Ella Fitzgerald op hol en prompt komt ook zij met eieren op de proppen. Zij stopt al haar eieren in één mand en ‘puts all her love to one baby’.

De liefde en het ei. Het is een combinatie die je niet snel vermoedt, maar Bootsy Collins heeft opgelet tijdens biologieles. Hij weet precies hoe het zit en verplaatste zich voor dit lied daarom in de gedachten van een spermacel: the first one to the egg wins!

Ook jaren later lijkt het wel of sommige mannen uit een ei komen. Wellicht dat één van die kerels de Beastie Boys inspireerden tot het schrijven van het lied Eggman.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS