DAAR ZIT MUZIEK IN: COUSINS

Cousins

Luister hier naar de compilatie

Cousin betekent in het Engels de zoon of dochter van je tante of oom. Een nephew of niece is een kind van je broer of zus.


Wilmoth Houdini - Cousin, Cousin, Scratch Here So For Me
Wilmoth Houdini is één van de bekendste Calypso muzikanten van begin vorige eeuw. Vanaf 1927 verspreidde hij deze mooie muzieksoort. Af en toe rustte hij uit in de zon en liet zijn ‚cousin’ zijn rug krabben.

Elvis Presley - Kissin' Cousins
In zijn tijd speelde the King in allerlei onbegrijpelijk slechte films. Opgedragen door de Nederlandse Manager Colonel Parker, die ook een jaar in Rotterdam woonde . Elvis speelt in deze gelijknamige film een dubbelrol en ontmoet de country cousins, Azalea and Selena. Gelukkig zingt hij zich een weg uit deze b-film.

the Marmalade - Cousin Norman
Marmalade was een Schotse pop-rock groep uit Glasgow, die eerst door het leven ging als the Gaylords. Een grap in het Nederlands over nichten is dan al snel gemaakt. De song, die over familieverhalen en geluk op het platteland gaat, krijgt op deze manier een dubbele laag.

the Undertones My perfect cousin
De Noord-Ierse band the Undertones nam in 1979 hun nieuwe plaat op in de Nederlandse Wisseloord studio’s. De inspiratie voor het nummer kwam feitelijk door een van de bandleden zijn neef Kevin maar kan ook model staan voor de brave burgers van Wisseloord, bepaald geen rock ‚ n roll dorp.

The Who - Cousin Kevin
In de popopera ‚Tommy’ kwam een  naargeestige pestkop Kevin voor, die echt bestaan heeft in het leven van de jonge John Entwistle, de schrijver van zowel dit lied als een deel van de opera.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2021 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS