7 juni 2021

(Love’s) Ring Of Fire

Het bekende lied was geschreven door June Carter & Merle Kilgore

Luister hier naar een combinatie van beide songs

Anita Carter / Johnny Cash

Onderwerp was haar beginnende verliefdheid voor Johnny Cash. Haar zus Anita nam het nummer als eerste op in 1963.

Cash droomde van het nummer, in de droom hoorde hij Mexicaanse blaasinstrumenten klinken. In hetzelfde jaar nam hij zijn versie op. Het werd een grote hit, waarschijnlijk mede door de ongewone instrumentatie.

Versies

Zoals gewoon bij unieke nummers zijn er door de jaren heen vele versies uitgebracht van het nummer. Om te beginnen al door Johnny Cash, die het liedje van zijn schoonzus overnam. Die op dat moment nog niet zijn schoonzus was…

Eric Burdon nam het nummer in twee totaal verschillende versies op, in 1969 en in 1974. Tom Jones nam het nummer op, evenals oerpunkers Peter & The Test Tube Babies. June Carter heeft het nummer in 1999 ook opgenomen.

Andere taal

Uiteraard werd het ook in verschillende talen vertaald en opgenomen. Howard Carpendale vertaalde het lied in het Duits naar “Heiß Wie Feuer”. Eldar Vagan nam het op in het Noors.

Merle wil meer geld maken

Een bijzondere anecdote is dat mede liedjesschrijver Merle Kilgore het nummer in 2004 door een bedrijf wilde laten gebruiken voor een reclame van een middel tegen aambeien en dat de nabestaanden van June en Anita dat tegen hebben gehouden. Dan te denken dat als je één van de twee schrijvers bent van een liedje dat zo vaak is opgenomen en nog meer is uitgevoerd je er toch wel wat geld aan over zal hebben gehouden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *