26 maart 2019

Last Exit to Antillectual

Goede versie, leuk verhaal

AntillectualandPolice

Antillectual – Truth Hits Everybody

AntillectualandPolice

versie die recht doet aan het origineel

Het Nederlandse Punkrocktrio Antillectual bracht onlangs een versie uit van ‘Truth Hits Everybody’.

The Police nam het op voor hun eerste album ‘Outlandos d’Amour uit 1978.

Antillectual veranderde weinig aan het nummer. De uitvoering is een succes wat mij betreft. De opname is aangevuld met een volle mix en de zang is fijn om aan te horen. Niet veel zangers redden het om Stings kenmerkende zanggeluid goed uit te voeren.

Informatie die mij werd toegestuurd meldde dat de band vaker gebruik maakt van de toon C#m. Dat verklaart mogelijk dat het bijna als een eigen nummer van de Nijmeegse band klinkt.

Op het moment is de uitgave alleen digitaal, er zijn plannen om deze cover samen met een paar andere op vinyl uit te brengen.

Het nummer is echter ouder dan The Police

De eerste versie komt uit 1975 en werd door Sting voor zijn toenmalige band Last Exit geschreven. Met een iets andere titel, namelijk ‘Truth Kills’. Een deel van de tekst is gelijk aan het latere ’Truth Hits everybody’. Onderaan dit verhaal staan beide teksten.

Luister hier naar een lage kwaliteitsversie

Last Exit was de eerste band waar Sting teksten voor schreef, het was een Jazz-Rock Fusion band. Deze songs zijn eigenlijk niet echt uitgegeven, ze verschenen alleen op demotapes. Bekijk hier de demotape uitgave

Inspiratie voor de tekst komt schijnbaar uit een gedicht van Ted Hughes, ‘Truth Kills Everybody’. De tekst is er niet 1 op 1 uit te halen, wel is het vrij dramatisch.

TedHughesTruth3

The Police bouwde de song om tot ‘Truth Hits Everybody’, volgens Stewart Copeland zou dit een iets positivere wending aan het verhaal geven.

Truthlyrics

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *