16 maart 2019

Klopt mijn aanname, heb ik een sample herleid?

Ik ben er van overtuigd FlashandReubenWilson

Wanneer je denkt een sample te herkennen

Voor een muziekzoeker als mij is het een eer als je gevonden sample wordt geaccepteerd op de website whosampled.com

klik hier voor mijn compilatie

FlashandReubenWilson

Dat betekent dat je een stukje van een liedje heb herleid naar het origineel. Op die site staat een -bijna letterlijk- oneindig aantal songs, verwijzingen en informatie. Er zijn mensen die het tot levensdoel hebben verheven. Dat vind ik zelf te ver gaan, alhoewel ik uren zoet kan zijn met alle gegevens die zij bieden. Het komt er op neer dat een vinder zijn vondst aangeeft en dan gaan de mensen van de site luisteren. Een kern van muziekgeleerden beslist. Als zij het goedkeuren, is het een feit.

Onlangs draaide ik ouderwetse singles bij een gelegenheid en herkende een sample. Dit heb ik bij thuiskomst gelijk aangegeven op een daarvoor bestemde pagina van de site. Ik was bezig met mijn gevonden (althans dat denk ik) stukje hergebruikte muziek van Reuben Wilson’s ‘Tight Money’ track.

Het nummer waar ik het in meen te herkennen is uit de tachtiger jaren, ‘Nasty’ van raphelden Grandmaster Flash & The Furious Five. Het zit in een overgang van couplet naar refrein.

Het zou wel een vangst zijn, een nummer uit 1981 dat een stukje van een lied uit 1975 gebruikt en dat ik dat dan aan elkaar weet te koppelen in 2019.

Hieronder staan de video’s van beide nummers, ze starten beiden direct op het punt wat -volgens mij- overeenkomt.

Mogelijk zit ik er naast, dat zou me verbazen maar ik zal het dan wel accepteren. Dan lijkt het er op maar is het niet de link die ik hoor. Ik ben benieuwd naar het oordeel.

Het is al een keer gelukt

Ik heb een sample goedgekeurd gekregen in 2017.

Lees hier het verhaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *