13 april 2019

Impeach The President

Record Store Day 2019

Impeach

Zoeken en geluk hebben

Soms vind je wat je zoekt

13 april 2019 was het Record Store Day, de 10e editie.

Impeach

Alhoewel het voor mij bij voorkeur elke dag ‘naar de Recordstore Day’ is doe ik wel mee met zoeken naar bijzondere uitgaves die dit evenement biedt.

The Honeydrippers – ‘Impeach The President’ was opnieuw uitbracht op single als één van deze speciale uitgaven. Het origineel komt uit 1973 en is kostbaar om aan te schaffen. De prijs is rond de €200,-. Daarom was ik zeer blij om deze heruitgave te ontdekken op de site van Recordstore Day.

Gesamplede break

Mijn verzameling vinyl maar ook mijn digitale collectie focust zich op originelen, gesamplede platen en versies van liedjes. De drumbeat van ‘Impeach The President’  bevat bij het intro een zeer herkenbare ‘beat’. Het nummer is 783 (!) keer gesampled door artiesten.

De single in handen krijgen was iets lastiger. Voor dee twee platenzaken in Rotterdam die meedoen aan Record Store Day stonden rijen toen ik aankwam, rond 8.45 uur. Winkel nummer één had de single niet, de man achter de toonbank vertelde dat het zeer lastig zou worden om die single te vinden. De oplage was zeer gelimiteerd en elke winkel wilde de single verkopen.

In de tweede winkel was het gigantisch druk. In de singlebak stonden singles ondersteboven. Waarschijnlijk respectloos teruggstopt door een klant die op zoek was naar een bepaalde uitgave. Daar zat ook de door mij gezochte single tussen! Wat een geluk. Bij afrekenen werd me verteld dat dit het enige exemplaar was wat ze binnen hadden gekregen.

Gevonden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *