HANGING ON THE TELEPHONE

Onbekend bekende songwriter

Jack Lee was in de band The Nerves samen met drummer Paul Collins en Peter Case

Ze brachten in 1976 één 7 inch-ep uit met daarop het nummer "Hanging On The Telephone".

Dit was het nummer dat Blondie in 1979 voor hun album 'Parallel Lines' opnam en wereldberoemd maakte.

The Nerves gingen uit elkaar en alledrie de leden gingen verder in de muziek. Paul Collins richtte bijvoorbeeld Paul Collins Beat op.

De ep van The Nerves is onbetaalbaar en de solo-lp van Jack Lee is ook prijzig. Gelukkig bracht Alive Natural Sounds Records de plaat waar de originele versie op staat opnieuw uit. Sonic Rendezvous distributie heeft 'm beschikbaar in Nederland.

De geniale Wim T. Schippers alias Harko Wind zingt letterlijk vertaald 'Hangend Aan De Telefoon'  in zijn versie uit 1979.

UPDATE

Punkrockband Antillectual heeft een moderne versie gemaakt van dit nummer

Nederlands, Nijmeegs en een goede keus in songs om te coveren. Ik ken deze band uit de 00's maar ze bestaan al sinds de 90's. In 2019 startten ze met het uitbrengen van een cover van The Police. Begin 2020 maakte ze een versie van The Nerves 'finest tune' en rond mei 2020 brengen ze een 7 inch single (van dat echte vinyl) uit met ook nog covers van the Rockfathers The Ramones en The Stooges. Via de videoclip kan je "Hangin' On The Telephone" checken.

Het intro alleen is al 21e eeuws!

Jack Lee schreef nog veel meer

Jack Lee schreef het nummer "Will Anything Happen?" speciaal voor hetzelfde hitalbum van Debbie Harry en Chris Stein’s popband. Een ander nummer dat Jack Lee schreef in hetzelfde jaar was "You Are My Lover" voor Suzi Quatro album ’Suzi… And Other Four Letter Words’. 
De link was producer Mike Chapman, die blijkbaar de schrijfkunsten van Jack Lee op waarde wist te schatten.

Lee schreef ook het nummer "Come Back And Stay".  Hij bracht het nummer in 1981 uit op zijn soloalbum ‘Jack Lee’s Greatest Hits Vol. 1’. Paul Young pikte deze track op in 1983 en maakte het een hit.


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2020 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS