BIMMELBAHN NAAR BARBRA STREISAND

Bimmelbahn naar Barbra Streisand

Hergebruik op hoog niveau

Luister hier naar mijn compilatie

Bimmelbahn3

Duck Sauce, een samenwerking van Housemuziek grootheid Armand van Helden en DJ genie A-Trak (Alain Macklovitch) scoorde in 2010 een hit met “Barbra Streisand”. Vooral in Europa was het raak; een nummer één hit in zeven landen en een top tien hit in tien landen waarvan twee landen niet Europees.

Details maken het verhaal mooier. De digitale singlehoes heeft een afbeelding die afgeleid is van Barbra Streisand’s album ‘Guilty’ uit 1980. De originele hoes heeft een foto van Barbra met Barry Gibb. Een coverversie van de hoes eigenllijk...

Duck

De videoclip bevat zoveel bekendheden dat het risico om dit lied ongemerkt voorbij te laten gaan in eerste instantie al aardig uitsluit.

Barbra Streisand

Hoorde de single voor het eerst in Frankrijk toen ze een restaurant bezocht. Het nummer stond op en mevrouw Streisand dacht dat het een grap was, dat ze dit lied speciaal voor haar hadden opgezet omdat het restaurant wist dat ze daar zou komen eten.

Boney M

Had een hit met de single met dubbele A-kant “Gotta Go Home / El Lute” uit 1979. "Gotta Go Home" is een adaptie, een nagespeeld stuk van Nighttrains  “Hallo Bimmelbahn” uit 1973.

De videoclip is net zo niet-echt als dat danser Bobby Farrell zong. Bedenker en producer Frank Farian zong de mannelijke vocalen namelijk zelf in de studio.

Nighttrain

Werd door de Berlijnse broers Jürgen en Heinz Huth gestart in 1972. Heinz kreeg credits en vermelding als mede-componist op de single van Boney M’s “Gotta Go Home”. Ook brachten ze in hetzelfde jaar (1979) hun eigen nummer opnieuw uit. De mensen bij de platenmaatschappij schreven zijn naam eechter niet helemaal juist (zie afbeelding van de label op de single hieronder).Gottalabel


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS