1 maart 2019

Can We Still Be Friends

Song over gentle solutions

ToddFriends

Todd Rundgren – Can We Still Be Friends

Wat een andere visie met jouw creatie kan doen

ToddFriends

Dit nummer ken je hoogstwaarschijnlijk van Robert Palmer. De man had een gave om van een standaard-popsong een hit te maken. Hij herkende in ieder geval de potentie in deze song. September 2017 maakte ik een overzicht van alle covers die Robert Palmer heeft uitgebracht. Klik hier voor het verhaal

Todd bracht het origineel uit in 1978 op zijn album ‘Hermit Of Mink Hollow’ en bracht het uit op single. Het werd niet zo’n hit in de USA maar wel een top 10 hit in Australië. Todd speelt alle instrumenten en zingt alle zangpartijen.

Robert nam zijn versie het eerstvolgende jaar op. Van de ene multi-instrumentalist naar de ander want Palmer was ook een man die aardig wat instrumenten beheerste, ondermeer gitaar, drums en bas. Het lied klinkt al gelijk bij het intro anders als het origineel, meer soulful. Het loopt ook lekker door. Echt een popliedje. De versie van Robert Palmer werd geen hit, wat me verwondert. Misschien omdat ik fan ben en het een prachtlied vind in zijn uitvoering.

Ook Rod Stewart nam het nummer op, in 1984, zijn hoogtijdagen. Uptempo en minder drama, een rock-pop liedje. Uiteraard goed te doen, Rod komt overal mee weg.

Als bewijs dat een goede song op veel manieren uitgevoerd kan worden hier een uitvoering van Pia Salvia met een harp als begeleidingsinstrument.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *