16 juni 2021

Bimmelbahn naar Barbra Streisand

Hergebruik op hoog niveau

audio

Luister naar de compilatie

Nighttrain / Boney M / Duck Sauce

Muziekuitleg, van achter naar voor

Duck Sauce, een samenwerking van Housemuziek-held Armand van Helden en DJ genie A-Trak scoorde in 2010 een hit met “Barbra Streisand”. Vooral in Europa was het raak; een nummer 1 hit in 7 landen en een top 10 hit in 10 landen waarvan 2 landen niet Europees.

Barbra Streisand

De zangeres hoorde de single voor het eerst in Frankrijk toen ze een restaurant bezocht. Het nummer kwam voorbij en mevrouw Streisand dacht dat het een grap was, dat ze dit lied speciaal voor haar hadden opgezet omdat het restaurant wist dat ze daar zou komen eten.

Boney M

Had een hit met de single  “Gotta Go Home” uit 1979. Hun song is een adaptie, een nagespeelde interpolatie van Nighttrains  “Hallo Bimmelbahn” uit 1973.

Nighttrain

Nighttrain was een band die werd opgericht door de Berlijnse broers Jürgen en Heinz Huth in 1972. een jaar later brachten ze “Bimmelbahn” uit, een liedje over een toeristentreintje.

Heinz kreeg credits en vermelding als mede-componist op Boney M’s ’s single. De mensen bij de ontwerp afdeling van de platenmaatschappij schreven de achternaam echter niet correct (zie afbeelding van het label op de single hieronder).

Na het succes van”Gotta Go Home” bracht Nightttrain  hun lied opnieuw uit in 1979.

Meer informatie over platenhoes-ontwerp

Details maken het verhaal mooier. De digitale singlehoes heeft een afbeelding die afgeleid is van Barbra Streisand’s album ‘Guilty’ uit 1980. De originele hoes heeft een foto van Barbra met producer, zanger en muzikant Barry Gibb. Dus is het een coverversie van de hoes eigenllijk…

Duck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *