9 januari 2017

Baroeg Ambassadeur

Trots op

Muziekfreak sinds mijn 13e

Ik verdien mijn geld als dj op zowel commerciële- als underground dansavonden en met verhalen over muziek schrijven.

foto Brian van Rensen

Dat geld geef ik deels weer uit aan platen, ik ontdek elke week nieuwe muziek. Zowel underground electronisch als rock ’n roll in alle vormen denkbaar.

Ik weet ik niet meer wanneer mijn eerste keer Baroeg was. Ik heb nog wel een consumptiemunt van Baroeg met een telefoonnummer er op met 6 cijfers. Net zo oud als ik nu ben haha!

Meerdere optredens waren onvergetelijk. Demented Are Go, Angelcorpse, 25 Ta Life, GBH, Cenobites, , Pro Pain, Agnostic Front, The Meteors. Ook lokale helden De Nakse Bananen, All For Nothing en The Obnoxious.

Sinds mijn 19e jaar speel ik in bands. Zoals Demolition 4, No-Men en The Fuzzbrats. Stond met No Men (als drummer) op het Baroeg-podium in 1998 denk ik. Met The Fuzzbrats pas in 2015 voor het eerst, gek genoeg.
Je ervaart dit podium als iets speciaals, doordat je zelf zo vaak naar dat podium kijkt naar andere bands.

Als dj draaide ik meermaals rondom bands, dat zijn teveel avonden om op te sommen. In 2015 draaide ik een keer mee met Baroeg on Tour; 80’s and More in Worm. Dat was leuk om te doen.

Ik ben opgegroeid in de new wave-, punk-, rocka/psychobilly- en ska scenes. Veel podia laten deze muzieksoorten in de steek, er valt niet genoeg mee te verdienen blijkbaar.

Dan komt Baroeg goed van pas. Daar is waar de scheidslijn ligt. De hardere en alternatievere muzieksoorten, daar is publiek en scéne één. De ene week kijk je naar een band, de week erop staat die band naar jou te kijken.

Baroeg voorziet in een behoefte. Als je op school, in de buurt of hoe dan ook er buiten valt door je muziekvoorkeur, dan is Baroeg een veilige haven. Een verademing. Inclusief geweldige security. Ik voel me verbonden met de underdog en Baroeg is een underdog-bolwerk.

Daarom ben ik vriend van Baroeg geworden. Het is voor Baroeg een overlevingsfactor om geld te genereren voor verbouwing.

Een leuke anekdote:In de death en blackmetal is het not done om met een shirt rond te lopen dat niet zwart is. Dat soort zaken vergeet ik. Bij een concert van Marduk werd ik hoofdschuddend aangekeken door de metalheads. Fuck dresscode. Overigens deed ik het niet express 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *