POPUNIE COLUMN 18 - VERKEERD

Verkeerd

Gisteren overkwam het me weer

Aankomen op een locatie en uitvinden dat ik verkeerd zit. Het zat zo. Al 10 jaar draai ik voor het Amateur Theater Festival Rotterdam. De laatste drie jaar was het evenement op dezelfde locatie. Dit jaar was het ergens anders, dat was niet doorgeven en ik had het niet gecheckt.

Het is een vreemde gewaarwording, aankomen met de auto -want DJ Booth mee- en zien dat het hek dichtzit en de verlichting uitstaat van het pand waar je denkt te gaan draaien. Na contact kreeg ik de nieuwe plek door. De locaties zitten niet ver van elkaar en door de jaren heen heb ik geleerd extra tijd te reserveren voor het geval dat er iets anders loopt dan gepland.

Het was zeker niet de eerste keer

Vorig jaar werd ik geboekt door IFFR. Het ging over een specifiek zakelijk onderdeel van dat evenement, wat altijd afgesloten wordt met een feest. Het jaar daarvoor draaide ik voor dezelfde club mensen in horecagelegenheid Aloha. Het werd een knalfeest, mede door de bijzondere locatie. Het oude Tropicana Zwembadgebouw zou zomaar kunnen dienen als een decor van een filmscene. Affijn, door die ervaring had ik de mail met instructies niet helemaal goed gelezen en na een korte scan aangenomen dat mijn boeking weer op die plek zou zijn.

Wat dus niet zo was. De bestemming was Boompjes op de Boompjes(kade). Die wel weer overgaat in de Maasboulevard waar Aloha zit. In mijn beleving een mogelijke vergissing.

Aloha binnenlopend met een deel van mijn DJ apparatuur werd ik doorverwezen naar een verbaasde bedrijfsleider. Achteraf gezien logisch. Ik werd wat ongeduldig toen mij werd verteld dat er geen evenement gepland was die avond. “Geeneens op de hoogte van wat er plaatsvond in de eigen tent deze dame”, dacht ik. Tijdens mijn betoog checkte ik mijn mail op de smartphone en kwam er achter dat ik fout zat. Letterlijk… Mijn excuses werden lachend aanvaard.

Nog een geval van verkeerd

In het verleden werd ik geboekt door een evenementenbureau, achteraf omschreven als het betere ‘snelle jongens & meidenwerk’. Er kwam een aanvraag binnen en ik werd ingezet. De briefing was al apart. "Het is op een middelbare school op de Beukelsdijk. Er zitten jongeren van diverse nationaliteiten daar. Het is daarom een Urban-Party. Doe maar een shirt aan met korte mouwen want tattoos zijn hip”. Hmm… die inkt had ik niet genomen om als USP (uniek verkoop punt) te dienen. Maar geen probleem, het is lekker weer en ik toonde me flexibel.

De persoon die me binnenliet lichtte me in wat de werkelijke reden was van het feest. De directeur en zijn vrouw -lerares op dezelfde school- vierden een jubileum. 25 Jaar bij de school. Genodigden: vakgenoten, familie en vrienden. Net even anders dus als doorgesproken. Even later kwamen de feestvierders zich voorstellen. Twee zestigers van het oude stempel, zeer vriendelijke en correcte Oud-Rotterdammers. Ze werkten al sinds 1985 samen op de school.

De muzieksmaak kwam niet overeen met mijn meegekregen informatie. Geen R&B, Rap en Reggaeton maar Cliff Richard, The Cats en graag veel Nederlandstalig. Muziek uit de seventies maar liever geen soul en disco. Dat werd de hele avond graven in mijn digitale muziekcollectie. Mijn korte mouwen contrasteerden enigszins, ook was er een mismatch met mijn knalrode shirt met witte cassettebandjes-opdruk.

Bij terugkoppeling naar mijn contactpersoon van het evenementenbureau de volgende dag volgde haar antwoord: “Oh, uiteindelijk alles goed gegaan, toch”?


Laatste nieuws
Draaiend in heel Nederland. Wekelijks actief.

© 2019 - DISCLAIMER  /  CONTACT  /  PARTNERS  /  LINKS / WEBSITE: FUZZ DOGS